fejlec

A bennünk élő belső gyermek felfedezése

„Tudom, hogy mit akarok igazából karácsonyra.
A gyermekkoromat akarom vissza. Senkitől nem fogom megkapni, tudom.
Tudom, hogy ennek nincs értelme, de elvégre ki beszél értelemről karácsonykor?
Egy régi-régi, távoli gyerekről van szó, és a jelen gyermekéről.
Benned és bennem laknak, szívünk ajtaja mögött várnak,
hogy valami csodálatos dolog történjék.”

en

A gyermek mindannyiunkban ott él! Ez az a részünk, aki érez, aki tud sírni és nevetni, aki tud felszabadultan játszani, aki intuitív és kreatív. De ő felelős a bensőséges kapcsolatainkért, a fizikai és érzelmi jólétünkért is.


A természetes, belső csodagyermekünk, aki tele volt teremtő energiákkal az évek során elveszett, és észre sem vettük, hogy egy alkalmazkodó, megsebzett „felnőtt gyermekké” váltunk. Ennek jelei:

  • másoktól való függés, másoknak való megfelelés, amikor az önbecsülésünk a környezet megerősítésétől függ, önbizalom hiány...
  • szenvedélybetegség, függőségek, kényszeres viselkedések…
  • támadó viselkedés, kritikusság, mások hibáztatása, amikor nem vállaljuk a felelősséget a tetteinkért…
  • túlellenőrzés, bizalmatlanság, szorongás, félelem, pánik…
  • önközpontúság, amikor csak önmagunkra tudunk gondolni…
  • intimitászavar, kötődési és párkapcsolati problémák…
  • amikor saját magunkon vezetjük le a múltban elszenvedett sérelmeket, magunkat büntetjük, bűntudattal vagy depresszióval…
  • túlzott érzelmi reakciók vagy dühkitörések…
  • üresség, depresszió, magányosság, az érzelmeinktől való eltávolodás...


Úgy tűnik, hogy önmagunk feltétel nélküli szeretete és elfogadása a legnehezebb előttünk álló feladat. Mivel nem fogadjuk el valódi önmagunkat, így kialakítunk egy hamis, felvett ént, amiről azt gondoljuk, hogy elfogadhatóbb és szerethetőbb. Így egyre messzebb kerülünk valódi önmagunktól és a bennünk élő gyermektől. Az eredmény pedig egy életen át tartó rejtőzködés és titkolózás, ami csak szenvedést hozhat.


A tanfolyam során végigvesszük a gyermekkor fejlődési szakaszait, a jogos szükségleteket és azt, hogy milyen szülői üzeneteket, hitrendszereket építettünk be. Eközben mindenki rájön hol sebesült meg csodálatos belső gyermeke, mi hiányzott neki leginkább...

Majd gyönyörű, megindító gyakorlatokon keresztül megtanuljuk, hogyan válhatunk saját belső gyermekünk olyan szülőjévé, amilyenre mindig is vágyott. Ha ezt megtanuljuk, többé nem úgy akarjuk a múltat teljessé tenni, hogy másokat állítunk be szüleink szerepkörébe. Mihelyt megsebzett belső gyermekünk meggyógyul, felszínre kerül a bennünk élő csodagyerek, ily módon személyes kapcsolatba kerülhetünk valódi, egyedi lényünkkel.

A csodagyerekben, aki most is ott él bennünk csak elrejtve, megvan a kreativitás, a játékosság, a jelenben élés képessége, valamint az, hogy képes önmagát értékelni és szeretni!


Ez minden gyógyulások legmélyebbike!


Az évek alatt nekem három dolog tűnt fel a belső gyermekkel való munka során. Az emberek változásának sebessége, a változás mélysége, és az az erő és alkotókészség, amit a múlt sebeinek begyógyulása eredményez.


A gyermek-énünk ott van bennünk, lehet hogy mélyen, elbújva, de még él és vár ránk. Néha kidugja a kis fejét, nagy szemei vannak és hatalmas nagy szíve, ami ránk vár. De az rajtunk múlik, hogy milyen a kapcsolatunk vele. Viselkedését, és az életünkre gyakorolt hatását az határozza meg, hogy a felnőtt lélek hajlandó-e tudomást venni a vágyairól, a szükségleteiről, az érzéseiről (sérelmeiről és félelmeiről), és hajlandó-e ezekért felelősséget vállalni, vagy mindezt elhárítja magától.


A belső gyermek tanfolyamot 2008 óta tartom folyamosan. A sokrétű tanulmányaim és a lassan 20 éves terápiás tapasztalataim alapján most összeállítottam egy olyan tanfolyamot, amiben még több technikával (meditációk, NLP technikák, pszicho- és szomatodráma elemek, családállítás, jobbagyfeltekés rajz...) dolgozunk azon, hogy megtaláljuk azt a kislányt/kisfiút, aki ott él bennünk és felvegyük vele a kapcsolatot. A gyakorlatok segítenek abban, hogy őszintén tudjuk magunkhoz ölelni azt a sérülékeny vagy éppen dühös gyermeket, akik mi voltunk. Begyógyítjuk a sebeit, megadjuk neki, amire mindig is vágyott (szeretet, elfogadás, dicséret, bíztatás vagy épp az érintés), és felneveljük, hogy érett felnőttként tudjunk viselkedni. A folyamat végén pedig ajándékként "megkapjuk" a Csodagyereket, aki a megérzéseivel, kreativitásával, könnyedségével, lelkesedésévek és őszinteségével hihetetlenül segíti a felnőtt életünket, mind a munkánkban, mind a párkapcsolatunkban.


Aki pedig még mélyebbre szeretne menni a benne élő gyermek gyógyításában és még jobban alakítója, teremtője lenni a saját életének, annak lesz Haladó Belső Gyermek Tanfolyam is!


A legközelebbi tanfolyam időpontját az Időpontok menü alatt találod!